Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

Lihakulinaaria baaskoolitus

Lihakulinaaria on väga mitmekesine valdkond, kus iga toode ja valmistamisviis peegeldab kohalikke maitseid ja traditsioone.

Kasuta võimalust, et viia oma lihakulinaaria alaseid oskusi uuele tasemele. Õppige, kuidas kasutada uusi trende, tehnoloogiat ja praktilisi oskusi, et luua maitsvaid ning kvaliteetseid lihatooteid. Olge valmis praktiseerima, katsetama ja õppima ning koguma inspiratsiooni.

Sihtgrupp.
Koolitusele ootame

  • Algajaid lihameistreid ja kokki, kes valmistavad lihakulinaaria tooteid toitlustuses või kaupluste lihaletti
  • Väikeste lihatööstuste ja talunike esindajad, kes soovivad parandada oma toodete kvaliteeti ja atraktiivsust
  • Kokandushuvilisi, kes tahavad arendada oma praktilisi oskusi

Praktilisel koolitusel õpid:

  • Lihakulinaaria valik Eestis ja mujal maailmas, trendid
  • Tooraine, töövahendid ja seadmed. Hügieeninõuded
  • Lihavalmististe mõisted, nomenklatuur ja müügivõimalused
  • Praetud ja küpsetatud toodete tehnoloogia: maitsestamine, lisandid ja lisaained, toodete külm- ja kuumtöötlemine. Säilitamine
  • Praetud ja küpsetatud seallihatoodete praktiline valmistamine (hakkpallid täidisega, paneeritud pihvid, sealihataskud, erinevate täidistega liharullid jmt)
  • Kanalihast toodete valmistamise tehnoloogia: maitsestamine, lisandid ja lisaained, toodete külm- ja kuumtöötlemine. Säilitamine
  • Kanahakklihast ja kanalihatoodete praktiline valmistamine (Kiievi kotlet, erinevate täidistega liharullid, fititud tooted, terve kana lõikus)
  • Lihalaadsed tooted, paneme kokku “taimetoidusõbra” vaagna, kus lisaks köögiviljadele on valikus ka lihalaadsetest toodetest valmistatud minikotletid, pasteeti, miniwrapid haksi ja juustuga, chilli con carnet ja tacod
  • Toorvorstide valmistamise tehnoloogia, tooraine, seadmed, maitsestamine, hügieeninõuded
  • Toorvostide/käsitöövorstide praktiline valmistamine ja grillimine: traditsioonilised sealihast šašlõki vorstikesed, kanalihast toorvortikesed, katsetame ka taimsete vortikeste valmistamist

Suure osa koolitusest moodustab praktiline õpe meie õppeköökides ja lihatehnoloogia õppetöökojas, mistõttu iga kord tuleb kaasa võtta selleks sobilik riietus (põll, vahetusjalanõud). Kaasa toidukarp.

Koolitajad:
Kristi Luht
Tartu Rakendusliku Kolledži lihatehnoloogia kompetentsi keskuse juhataja.
Tartu Rakendusliku Kolledži lihatehnoloogia valdkonna kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja. Kristi on õppinud Eesti Põllumajandusülikoolis lihatehnoloogia eriala ja praktiseerinud lihatoodete valmistamise tehnoloogiat Taanis.

Tiina Saar kokk ja toidukoolitaja
Tartu Rakenduslikus Kolledži toitlustuse valdkonna koolitaja. Tiinal on 4. taseme koka ning 5. taseme täiskasvanute koolitaja kutse. Lisaks on Tiinal praktilised ja rahvusvahelised kokatöö kogemused Eestist, Hispaaniast, Ungarist ja Itaaliast. Ta on rahvustoidu praktik ja toitlustusteenindaja, kes valmistab a la carte ja buffee toite ning peolaudade toite ja pidulikke suupistevaagnaid, kasutades oskuslikke, jätkusuutlikke “slowfood” ja “0-waste” põhimõtetel tehnikaid.

Küsin koolituse kohta lisainfot

Koolitusfirma tutvustus

Tartu Rakenduslik Kolledži koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus. Loen koolitusfirma kohta veel...

Osalen koolitusel

Lihakulinaaria baaskoolitus

NB! Hetkel ei ole koolitusel aktiivset toimumisaega.
Kui soovid, et teavitaksime Sind, kui see või mõni sarnane koolitus taas toimumas on, siis palun jäta meile oma kontaktandmed ja täpsem soov.
Soovin teavitust kuni kuu jooksul.