Toiduhügieeni koolitus
Toiduohutus on kõigile toidukäitlejatele oluline märksõna, sest toiduhügieeni põhimõtteid peab teadma väga hästi, et tagada ohutu toidu jõudmine tarbijani.
Toiduhügieeni koolitus on ette nähtud toidukäitlejatele Toiduseadusega ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusega nr. 852/2004 (29.04.2004) toiduainete hügieeni kohta.
Sihtgrupp:
Koolitus on Sulle kui:
- töötad toitlustus-, toidutööstus-, kaubandus- või mõnes muus toitu käitlevas ettevõttes
- töötad haridusasutuses
- alustad tegevust toidukäitlejana
Teemad:
- Toiduhügieeni põhimõtted;
- Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
- Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid;
- Toidu füüsikaline,keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
- Toidu säilitamise viisid ja tingimused, temperatuuri kontroll.
- Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed.
- Puhastamine ja desinfitseerimine.
- Kahjuritõrje;
- Toidukäitleja isiklik hügieen.
- HACCP põhimõtted;
- Toitu käsitlevad õigusaktid;
- Toidukäitleja kohustused, vastutus.
Koolitaja:
Ülle Kaasik on pikaajalise kogemuse ja mitmeaastase staažiga toidukäitlejate koolitaja/konsultant. Ta on omandanud Tartu Ülikoolis filoloog-pedagoogi eriala. Ülle on loonud oma koolitusfirma, olles praegu selle tegevjuht kui ka toiduhügieeni lektor. Ta on eelnevalt töötanud koolitusjuhina, õppinud Toiduainete Instituudis, läbinud mitmeid huvitavaid koolitusi nii psühholoogia kui ka majandusvaldkonnas ning õppinud toitumisnõustajaks.
Lisainfo:
Koolitus lõpeb kirjaliku testiga. Koolituse läbinutele väljastatakse Tartu Kutsehariduskeskuse täiskasvanute koolituse osakonna tunnistus.
Koolitusfirma tutvustus
Tartu Rakenduslik Kolledži koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus. Loen koolitusfirma kohta veel...