Leivanädala leivakoolitus kõigile
Avasta koduse leivaküpsetamise saladused ning too oma koju värskelt küpsetatud leiva lõhn ning võrratud maitsed.
Koolitus on eelkõige praktiline ja sobib kõigile. Registreeru kohe, sest kohad täituvad soodsa hinnaga kiiresti!
Leivanädala tähistamine Eestis on pikaajaline traditsioon. Rukkileib on meie toidulaual olnud sajandeid. Ise leiba küpsetada on väärtuslik oskus kõigile, et leib oleks meie toidulaual ka edaspidi.
Koolitus toimub LEADER projektitoetuse “Tartumaa toidupiirkonna arendamine” raames.
Sihtgrupp. Koolitusele ootame:
- Kõiki, kes hindavad rukkileiba ja leivatooteid
- Kõiki soovivad õppida ja arendada oma leiva küpsetamisoskust
Koolituse sisu:
- Juuretise valmistamine, uuendamine, säilitamine
- Taignate valmistamine, vormimine, küpsetamine, jahutamine, säilitamine, valmistoote pakendid
- Juuretise ja eeltaignaga täistera rukkileiva valmistamise tehnoloogia
- Täistera rukkijahuga seemnekrõpsude valmistamise tehnoloogia
- Koorikleibade valmistamise tehnoloogia
- Peenleiva valmistamise tehnoloogia
- Rukkileivast õhikute ja riivleiva valmistamine, näpunäiteid leiva kestlikuks ja mitmekülgseks kasutuseks
- Erinevad lisandid ja määrded rukkileiva serveerimiseks ja ideed suupisteteks, suupistevaagna valmistamine ja degusteerimine (munavõi, bregott, täidetud munad, lehtkapsakrõpsud, kiluleivad)
- Igaüks valmistab endale kaasa täistera rukkileiva, kaasa ka igale osalejale kodus leiva küpsetamise stardikomplekt, mis sisaldab väga head leivajuuretist, taignakaabitsat, leivajahu.
Koolitaja:
Kristiina Rand kutseõpetaja, koolitaja
Esimesed katsetused juuretisega leiva- ja saia küpsetamisel tegi Kristiina juba aastakümneid tagasi ja üle 15 aasta küpsetab ta juuretisega leibasid igapäevaselt, sellest viimased kuus aastat oma ettevõtetes kaubamärgi Mark Bakery all. Kristiina õppis pagar-kondiiter eriala Tallinna Teeninduskoolis, Kuressaare Ametikoolis ning on täiendanud end erinevatel koolitustel ja tööpraktikatel Eestis ja välismaal. Meie oma täistera rukkileib on Kristiina vaieldamatu lemmik, ta valmistab seda hea kiviveski mahejahuga, taignasse lisab vastavalt hooajale seemneid, pähkleid, kuivatatud köögivilju, marju või muid oma maitsele meelepäraseid lisandeid, nii et iga suutäis saab maitseid ja kasulikke toitaineid täis. Kristiina on Kuressaare Ametikooli ja Haapsalu Kutsehariduskeskuse pagarite ja kondiitrite kutseõpetaja.
Koolitusfirma tutvustus
Tartu Rakenduslik Kolledži koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus. Loen koolitusfirma kohta veel...