Kokkajate koolitussari. Noa oskuslik kasutamine köögis
Õpi selgeks, kuidas osavalt erinevaid toiduaineid, puu- ja köögivilju tükeldada just kõige efektiivsemalt, kiiresti ja ohutult.
Tartu Kutsehariduskeskuse „kodukokkajate” koolitussari sisaldab paljusid põnevaid toiduvalmistamise koolitusi. Vaid kokaraamatut lugedes kokakunsti ära ei õpi. Nüüd on Sul võimalik oma oskusi toredas ja tegusas seltskonnas lihvida, abiks kogenud meistri näpunäited.
Sihtgrupp
Koolitusele ootame:
- Sind, kui soovid osata kokanuga kasutada nagu tõeline profikokk;
- kodukokkajaid ja algajaid (abi)kokkasid, kelle noakäsitsus vajab lihvimist;
- kõiki kodukokki, kes väärtustavad aega.
Koolituse sisu
Praktilisel koolitusel õpid:
- noa ohutut ja õiget käsitsemist
- kuidas leida endale hea, mugav käepärane kööginuga ja kuidas nuga hooldada
- selgeks erinevate toiduainete, puu- ja köögiviljade tükelduskujud (viilud, ribad, rattad, kangid, kuubikud, halud jne) ja õiged tükeldamise viisid
- toiduainete säästlikku kasutamist
- arendame koolitaja juhendamisel tükeldamiskiirust, siia juurde koolitaja nõuanded, soovitused ja õiged töövõtted
- lõpuks valmistame degusteerimiseks mõnusa wokiroa Teryaki kastmes ja fantaasiasalati
Koolitaja:
Tiina Saar
Kokk ja toidukoolitaja
Tiina on omandanud koka eriala ning tal on 4. taseme koka kutse ning 5. taseme täiskasvanute koolitaja kutse. Lisaks on Tiinal praktilised ja rahvusvahelised kokatöö kogemused Eestist, Hispaaniast, Ungarist. Ta on rahvustoidu praktik ja toitlustusteenindaja, kes suvel töötab kokana Taevaskoja Lättekojas.
Koolitusfirma tutvustus
Tartu Rakenduslik Kolledži koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus. Loen koolitusfirma kohta veel...