Toiduhügieenikoolitus (5 ak h)
On tavaks, et kohustuslikud koolitused toimuvad loenguvõtmes, mida kuulatakse pelgalt paberi kättesaamise nimel. Greenclean lubab toiduhügieeni koolituse lugejatele lisada vürtsi, et jutt oleks talutav ka mikrobioloogilistel vaatlustel.
Sihtgrupp:
Toidukäitleja, toitu käitleva ettevõttega seotud isikud, lasteaiakasvatajad, kokad, kokaabid, ettekandjad, stjuuardessid; restorani-kohvikutöötajad, kes peavad oskama andma toidualast teavet jt.
Vastavus: Toiduseadus; Euroopa Pardlamendi ja Euroopa Nõukogu määrusega nr 852/ 2004 (29.02.2004) toiduainete hügieeni kohta; märgistamise määrus 1169/2011.
Koolituse läbinule väljastatakse vastav sertifikaat.
Käsitletavad teemad:
- toiduhügieen ja toiduhügieeni põhimõtted;
- toiduhügieen ja mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
- toidumürgistus ja toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, -infektsioonid;
- toidu saastumine ja toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
- toidu säilitamine ja toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll;
- käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed;
- toiduhügieen ja puhastamine ja desinfitseerimine;
- toiduhügieen ja kahjuritõrje;
- toiduhügieen ja isiklik hügieen;
- enesekontrolli põhimõtted;
- toitu käsitlevad õigusaktid;
- toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise eest vastavalt tööülesannetele;
- toidualane teave, toitumisalane teave, märgistamine;
- test
Koolitusfirma tutvustus
Greenclean on tunnustatud koolitamisõigusi ja keskust omav osaühing. Meie aitame teid toitlustamiskoha või toiduainetööstuse avamisel (tunnustamine, enesekontrollisüsteem). Puhastamise ja hügieeni alal aitame edendada raha ja aja arukat planeerimist valdkondades (lastehoid, tervishoid, wellness-keskus), kus nõutakse puhtust ning kõrget hügieeni. Loen koolitusfirma kohta veel...