Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

ISO 22000-le vastav toiduohutuse juhtimissüsteem

Koolituse eesmärgiks on anda osalejatele selge ja praktiline ülevaade, mida tuleb teha ISO 22000le vastava toiduohutuse juhtimissüsteemi väljaarendamiseks oma organisatsioonis ning jagada kogemusi parimate rakendustehnikate kohta.


ISO 22000 on standard, mis sätestab nõuded toiduohutuse juhtimissüsteemidele, eesmärgiga tagada ohutu toidu jõudmine tarbijani. Tihti on ISO 220010standardi nõuete täitmine toidutööstuse sektoris eelduseks, et alustada läbirääkimisi toodete eksportimise või muud laadi koostöö osas.

Standardi nõuded on rakendatavad kõigis toidukäitlemisahelas osalevatele organisatsioonidele (nt esmatootjad ja toiduainete tootjad, toidu töötlejad, veo- ja laoteenuste osutajad, hulgi- ja jaemüüjad, toitlustajad, toiduainete pakkematerjalide ja puhastusainete tootjad jne).

Standardi nõuete täitmine ei ole iseenesest keeruline, kuid kindlasti tuleb leida oma organisatsioonile sobilik lahendus, saada aru standardi nõuete sisust ning tagada, et toiduohutuse juhtimissüsteem arendatakse välja integreerituna organisatsiooni juhtimissüsteemiga (nt HACCP, kvaliteedi- või keskkonnajuhtimissüsteem jne).

Sihtgrupp
Toidukäitlemisahelas osalevate organisatsioonide esindajad, kes kavandavad ISO 22001 nõuetele vastava toiduohutuse juhtimissüsteemi väljaarendaist ja sertifitseerimist.

Toidukäitlemisahelas osalejateks loetakse muuhulgas ka:

  • esmatootjad (nt põllukultuuride ja söödatootjad)
  • toiduainete tootjaid ja töötlejad
  • veo- ja laoteenuste osutajad
  • hulgi- ja jaemüüjad ja toitlustajad
  • toidutööstuses kasutatavate ainete, lisandite, pakkematerjalide, seadmete, puhastusvahendite tootjaid jm teenuste osutajaid.

Koolituse sisu:

  • Koolitus aitab vastata järgmistele küsimustele:
    • Mida tuleb teha ISO 22000:2005-le vastava toiduohutuse juhtimissüsteemi väljaarendamiseks?
    • Milline on ISO 22000:2005 standardi nõuete sisu?
    • Milliseid täiendusi peaksite ISO 22000:2005 nõuetest tulenevalt tegema olemasolevas enesekontrolli süsteemis?
    • Mida peaksite täiendama, kui teil on ISO 9001 nõuetele vastav kvaliteedijuhtimissüsteem?
  • Teemad:
    • Ülevaade toiduohutuse juhtimissüsteemile esitatavatest nõuetest (ISO 22000)
    • Toiduohutuse juhtimissüsteemi ülesehitus ja dokumenteerimine;
    • ISO 22000 nõuded jaotiste kaupa
      • Organisatsiooni kontekst
      • Eestvedamine
      • Planeerimine
      • Tugi(protsessid)
      • Toimimine
      • Tulemuslikkuse hindamine
      • Parendamine
    • Standardi rakendamise kasu ja rakendamise sammud

Koolituse tulemusena on osalejatel ülevaade ISO 22000 nõuetest. Koolitus sobib hästi ka standardi nõuetega seonduvate teadmiste värskendamiseks (nt uute töötajate ja rollide, sh audiitori rolli täitmise puhul).

Koolituse edukas lõpetamine eeldab koolitusel osalemist täies mahus. Koolituse täies mahus läbinud osalejale väljastatakse tunnistus vastavalt koolitustel osalemise tingimustes kirjeldatud korrale

Koolitaja
Jussi Onoper
Jussi on üle 25-aastase kogemusega koolitaja ja juhtimiskonsultant, kes on koolitanud nii era- ja avaliku sektori organisatsioone Eestis ja ka välisriikides. Samuti on Jussi hinnatud koolitaja ja moderaator, kes on välja töötanud ja läbi viinud paljusid koolitusprogramme ja arenguprogramme nii avalike kui orgnaisatsioonisiseste koolitustena. Jussi on läbinud erinevate ISO standardite juhtaudiitorite kursused, teiste seas ka ISO/IEC 27001 standardi osas.


Koolitusfirma tutvustus

TJO Konsultatsioonid on Eesti üks juhtivaid konsultatsioonifirmasid juhtimissüsteemide arendamise, strateegilise juhtimise ja tootmise efektiivsuse tõstmise alal. Loen koolitusfirma kohta veel...

Registreerun koolitusele