Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

Kas geosünteetika on roheline?

Koolitusel tutvustatakse geosünteetilisi materjale ja nende mitmekesiseid kasutusvõimalusi nii teede- kui kui loodulähedaste ja loodussõbralike konstruktsioonide väljatöötamisel ja kasutamisel. Antakse teada, kuidas geosünteetilised materjalid saavad aidata kaasa nii tiikide, järvekallaste, väikesadamate ja mereäärsete kindlustiste rajamisel ning kuidas nende materjalide kasutamine võib toetada keskkonnasäästlikkust.

Koolitus toimub nii veebis kui ka e-õppes!
Registreerumisel koolitusele palun valige, kas osalete koolitusel veebiülekande vahendusel reaalajas või e-õppena Addenda e-akadeemias.

Veebiülekanne
Reaalajas saalis toimuva koolituse ülekanne, mida veebiosaleja jälgib oma töökohal, kodus või mõnes teises sobivas kohas. Veebiülekande käigus toome Teieni koolitaja video- ja slaidipildi.

E-õpe
Salvestame koolituse ja saadame Teile 3 tööpäeva jooksul alates koolituse toimumisest ligipääsu Addenda e-akadeemiasse, kus koolitus on järelvaadatav 30 päeva jooksul Teile sobival ajal ja kohas. Koolitus on personaalseks kasutamiseks ning pole jagatav kolmandatele isikutele. Kolmandatele isikutele on Addenda e-akadeemias koolituse vaatamine tasuline.


Koolituse eesmärk on tutvustada erinevaid geosünteetilisi materjale ja nende kasutusvõimalusi nii tee- kui ka vesikonstruktsioonide, nagu tiigid, järvekaldad, väikesadamad, mereäärsed kindlustised jne., rajamisel.

Sihtrühm:
Voolava vee projektidega tegelevad insenerid-projekteerijad, teedeehitajad, hüdrotehnikud (paisude ja kalapääsude ehitajad), omanikujärelevalve teostajad, veekogude kujundajad (maastikuarhitektid). Samuti ametiasutuste esindajad, kes on tihti tellija rollis, näiteks Transpordiamet, Riigimetsa Majandamise Keskus, Keskkonnaamet, Keskkonnaagentuur ning valdade ehitusinsenerid.

Teemad:

  • Kiire sissejuhatus geosünteetikasse
    • mis on geosünteedid
    • geosünteetiliste materjalide üldised omadused ja eelised
  • Nõlvakindlustusmaterjalid ja nende kasutusvõimalused
    • materjalide kasutamine nõlvade kindlustamisel meie tingimustes
    • tabude murdmine geosünteetmaterjalide kasutamisel
  • Erinevad geomembraanid ja nende kasutustavad
    • geomembraanide tüübid ja nende rakendusalad
    • plastikpunnseinad ja nende eelised
  • Ajutised veetõkketammid vesiehituses
    • ajutiste veetõkketammide kasutusvõimalused, sh koduojas, jõgedel ja mujal

Õpiväljunditena koolituse läbinu:

  • tunneb erinevaid geosünteetlisi materjale, mida kasutatakse nii teede- kui ka vesiehituses
  • teab, millistes konstruktsioonides ja milliste geosünteetiliste materjalide kasutamine on sobivaim
  • tunneb nõlvakindlustusmaterjale ja nende kasutusvõimalusi
  • tunneb erinevad geomembraane ja nende kasutustavasid
  • teab erinevaid võimalusi ajutiste veetõkketammide ehitamisel ja kasutamisel
  • oskab hinnata geosünteetiliste materjalide keskkonnasäästlikkust ja nende pikaajalist kasutegurit
  • mõistab insenertehniliste lahenduste tähtsust ja oskab suunata vastavaid küsimusi hüdrotehnikainseneridele

Koolitaja:
Enn Kulp, Piiber Projekt OÜ omanik ja hüdrotehnikainsener
Enn Kulp on pühendunud insener, kellel on laialdased teadmised ja kogemused hüdrotehniliste rajatiste projekteerimises ja ehitamises. Enn Kulp on Piiber Projekt OÜ omanik ja hüdrotehnikainsener. Varasemalt on ta loonud vastava eriala ettevõtteid nagu AS Kobras, IB Urmas Nugin OÜ, VIIKON OÜ ja VERTES OÜ. Oma pika karjääri jooksul on ta töötanud nii projekteerijana, projektijuhina, ehitajana ja omanikujärelevalve tegijana ning teinud ekspertiise. Enn Kulp on teinud unikaalseid hüdrotehnilisi projekte Eestis, nagu näiteks Leevi jõe paisjärvede hüdrotehniliste sõlmede erikonstruktsioonid ja Kurepalu kalapääsu kummist paisregulaator (ainus Baltikumis).
Enn Kulp omab diplomeeritud hüdrotehnikainsener, tase 7 kutset.

Koolituse läbimisel väljastame tõendi. Koolitus annab 1,6 TP (inseneri täiendõppe punkti).
Tõendi väljastamise eelduseks on koolituse läbimine täies mahus ning koolitusarve tasumine. Erandkorras võib osaleja saada koolituse läbimist tõendava dokumendi, kui on läbinud õppekavast vähemalt 90%.
Koolitus on sobilik kutseeksami sooritamiseks, kvalifikatsiooni tõendava dokumendi saamiseks või töötamiseks ametialal, millele on õigusaktides ette nähtud täiendavad nõuded.

Küsin koolituse kohta lisainfot

Koolitusfirma tutvustus

Addenda OÜ on erinevate valdkondade koolitustel keskendunud sihtrühma nii hetkelistele kui ka tulevikusuundi arvestatavatele vajadustele ning väärtustele. Addenda OÜ väärtustab oma koolitustelt saadud osalejate tagasisidet, mis on aluseks koolituste ning -programmide muutmiseks või täiustamiseks. Loen koolitusfirma kohta veel...

Osalen koolitusel

Kas geosünteetika on roheline?