Avaleht/Koolitused/Toiduhügieeni koolitus toidukäitlejale (eesti ja vene keeles)
Toiduhügieeni koolitus toidukäitlejale (eesti ja vene keeles)
Toiduhügieeni koolitus iseseisva õppe vormis. See tähendab, et osalejale saadetakse materjalid ja test failina, lingina või paberil.
Koolitust on võimalik läbida 3 moodi:
Koolitusmaterjalid saadame e-postiga. Pärast arve tasumist saadame konspekti ja testi (pdf formaadis) märgitud e-posti aadressile. Testi on võimalik läbida eesti keeles ja vene keeles.
Koolitusmaterjalid on kättesaadavad Google docs keskkonnas. Pärast arve tasumist saadame konspekti ja testi juurdepääsulingid märgitud e-posti aadressile. Saadaval ainult eesti keeles.
Koolitusmaterjalid ja test saadetakse posti teel. Saadaval eesti ja vene keeles.
Osaleja töötab materjalid läbi ning täidab testi. Meie kontrollime testi tulemusi ning anname tagasiside. Kui esimesel korral ei õnnestu test piisavalt hästi (min lävend on 80% õigeid vastuseid), siis on võimalik testi uuesti teha (ilma lisatasuta). Kui ka sel korral ei peaks õnnestuma, siis soovitame osaleda Toiduhügieeni avalikul koolitusel, et teadmisi paremini kinnistada.
Toiduhügieeni koolitus on toidukäitlejatele ette nähtud Toiduseadusega ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusega nr. 852/2004 (29.04.2004) toiduainete hügieeni kohta. Vastavalt toiduseaduse ja toiduhügieeni üldeeskirjale on toiduhügieeni koolitus kohustuslik läbida kõikidel toidu käitlemisega kokku puutuvatel töötajatel.
Sihtrühm:
Toitlustus-, toidutootmis- ja toidukaubandusettevõtete töötajad, toidukäitlejad, müüjad, teenindajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal, õpetaja abid jt töötajad, kes puutuvad kokku toiduga. Vastavalt toiduseaduse ja toiduhügieeni üldeeskirjale on toiduhügieeni koolitus kohustuslik läbida kõikidel toidu käitlemisega kokku puutuvatel töötajatel.
Käsitletavad teemad:
toiduhügieeni põhimõtted
mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused ja -infektsioonid
toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
puhastamine ja desinfitseerimine
kahjuritõrje
isiklik hügieen
HACCP põhimõtted
toitu käsitlevad õigusaktid
toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise eest vastavalt tööülesannetele
Koolituse läbimisel osaleja:
mõistab toiduhügieenialaste teadmiste vajalikkust toidukäitlemisel, arvestades sealjuures erinevaid riskitegureid
tunneb mikroorganismide liike ja nende paljunemist mõjutavaid tegureid
teab toidu saastumise põhjusi ja rakendab abinõusid haiguste, toidumürgistuste ja -infektsioonide vältimiseks
arvestab isikliku ja üldhügieeni reegleid toidukäitlemisel lähtuvalt ettevõtte spetsiifikast
tunneb enesekontrolli põhimõtteid ja toitu käsitlevaid õigusakte ning arvestab oma töös nendega
mõistab toidukäitleja vastutust ja kohustusi toidukäitlemisel ettevõttes
Koolitus lõppeb (elektroonilise) testiga ning edukalt läbinutele väljastatakse tunnistus.
Koolitusfirma tutvustus
Juunika Koolitus OÜ. Täiskasvanute koolitusasutuse Juunika Õppekeskuse põhitegevusala on täiskasvanute koolitamine.
Koolitustegevusega alustasime 1997. aastal Tartus. Täna korraldame koolitusi üle Eesti kõigis maakondades. Loen koolitusfirma kohta veel...