Tegemist on täiskasvanute keskastme täiendkoolitusega, kus valmistutakse osalejaid ette edasi koolitama oma meeskonda ettevõttesiseselt.
Koolituse lõpuks on osaleja kursis, millised on ohud, kuidas kaitsta toitu ohu eest, kuidas ta saab edasi anda teadmisi oma ettevõttesiseselt töötajatele, et nemad oma ülesannete ulatuses oskavad toiduhügieeni tagada.
Eesmärk: Koolituse lõpuks on osaleja saanud teadmisi, kuidas oma ettevõttesiseselt koolitada töötajaid nii, et töötajad tunnevad toiduhügieenireegleid oma tööülesande ulatuses.
Sihtgrupp:
Toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaani ja/ või hügieeni järgimise eest vastutavad isikud, personalijuhid, ettevõttes seirete läiviijad; need,kes peavad õpetama oma töötajaid andma edasi toidualast teavet jt.
Inimene, kes soovib õpetada oma toitu või jooki käitlevas asutuses töötajaid, kes peavad teadma toiduhügieeni nendele usaldatud tööülesannete ulatuses. Koolitusel saab osaleda ka inimene, kes vajab uut või korduvat toiduhügieenitunnistust (vajadus vastavalt töökoha enesekontrolliplaanis kajastatud korrale).
Õppekava koostamise alus, vastavus:Toiduseadus; Euroopa Pardlamendi ja Euroopa Nõukogu määrusega nr 852/ 2004 (29.02.2004) toiduainete hügieeni kohta; märgistamise määrus 1169/2011. Sh: Toidualane teave, toitumisalane teave, märgistamine (kohustuslik alates 31.12.2016).
Uus: Toidualane teave, toitumisalane teave, märgistamine
Käsitletavad teemad:
Õppe maht: 24 AK H, millest 20 akadeemilist tundi on auditoorset tööd ja 4 akadeemilist tundi on iseseisvat tööd
Õppemeetod: Õppija osaleb 22 akadeemilise tunnises auditoorses ja 2 akadeemilise tunnises iseseisvas töös ning sooritab eksamtesti.
Väljastatavad dokumendid:
Koolitaja kvalifitaktsioon: Greenclean OÜ lektor või tema poolt kontrollitud külalisesineja, kes on omandanud kõrgemat erialast haridust või aktiivselt tegutsenud õpetatavas valdkonnas ning omavad vastavasisulist kogemust, mida nad on võimelised tõestama.