Koka meistriklass. Kala ja mereannid
Koka meistriklassi koolitusi viivad läbi oma ala tõelised tipptegijaid.
Tutvustame uusi trende, jagame kogutud teadmisi, uuenduslikke praktikaid enesearenguks ning uuteks väljakutseteks.
Kuidas valmistada toite parimast toorainest, milliseid tehnoloogiaid kasutada, kuidas kombineerida maitseid. Selleks, et saada parimaks on vaja õppida parimatelt!
Sihtgrupp. Koolitusele ootame:
- sind, kui oled kokk või toitlustuse valdkonna kutseõpetaja
- sind, kui oled kogenud kodukokk ja soovid arendada oma oskusi hinnatud peakoka juhendmaisel
Koolituse sisu:
- Koolitus koosneb videoloengust ning praktilisest koolitusest kohapeal õppeköögis.
- Koolitaja poolt filmitud meistriklassi videoloengus tutvustatakse põhjalikult eesootavat teemat, räägitakse läbi teooria ning vajalik taustainfo. Tutvustatakse valmistamisele tulevaid toitusid.
- Õppija saab materjaliga tutvuda omas tempos endale valitud ajal enne koolituse praktilisele osale tulemist.
Praktilisel koolitusel õpid:
- valmistama kalatoite lõhest, tursast, kohast, siiast
- valmistama lisandid kalatoitude kõrvale: spargel, kartulilisandid, kapsalised, tsitrused ehk õrnad, kerged maitsed
- klassikaliste kastmete valmistamist kalade kõrvale – beurre blanc, hollandi kaste, valge veini kaste.
- Sous-vide kasutamist ja vaakummasina eeliseid
- Õpime tundma levinumaid mereande, valmistame sinimerekarpe, hiidkrevette ja kaheksajalga
- Toitude restoranivääriline väljapanek, räägime maitsekombinatsioonidest, toitude väljamõtlemise alustest
Koolitajad
Karl Pajussaar Peakokk
Kõrgelt hinnatud fine dining restorani Polpo peakokk. Karl on töötanud 7 aastat kokana, neist 5 aastat juhtivas rollis (sous chef/ chef cuisine) sellistes köökides nagu restoran Hõlm, Mooste Viinavabrik, kohvik Nobel, restoran Atlantis, restoran Dominic. Ta on kaasa löönud kahe restorani avamisel ja sisse töötamisel. Karl Pajussaar on töötanud maailmatasemel kokkade käe all, olles töötanud 1,5 aastat Inglismaal, mille hulka kuulub lühike praktika ühes Simon Rogani restoranis aga ka näiteks Manchesteris (Allotment Bar&Restaurant, Mr. Coopers House&Gardens).
Koolituse korraldus:
Umbes nädal aega enne koolitust jagame teile teoreetilise osa materjalid ja video. Kohapeal õppeköögis jagatakse osalejad toitude valmistamiseks meeskondadeks, kellel jagatakse kindlad toidud mida valmistada. Kõikide toitude kohta jagatakse osalejatele tehnoloogilised kaartid retseptide üksikasjadega. Chef Karl juhendab õppijaid läbi kõikide etappide, andes jooksvalt kasulikke näpunäiteid ja juhiseid. Mõningad toitude elemendid on juba eelnevalt valmistatud. Seda selleks, et õppijatega keskenduda kõige olulisematele asjadele ja et me ei jääks ajahätta ega ajaks õppijate tähelepanu liiga laiali. Õppeköögis valmistatud toidud serveeritakse meeskondade poolt ettenähtud kellaajaks ning seejärel maitsevad kõik üksteise poolt valmistatud toite.
Koolitusfirma tutvustus
Tartu Rakenduslik Kolledži koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus. Loen koolitusfirma kohta veel...