Koka meistriklass. Desserdid
Chef Karl ei ole üldsegi mitte kondiiter aga ta on kogunud omajagu tuntust just oma omanäoliste alacarte dessertide poolest. Klassikalised desserdid tänapäevaste lähenemiste ja tehnoloogiatega, maitsete kombineerimine, serveerimine- kõik see tuleb jutuks ja teeme praktiliselt läbi!
Koka meistriklassi koolitusi viivad läbi oma ala tõelised tipptegijaid.
Tutvustame uusi trende, jagame kogutud teadmisi, uuenduslikke praktikaid enesearenguks ning uuteks väljakutseteks.
Sihtgrupp
Koolitusele ootame:
- sind, kui oled kokk, kondiiter või toitlustuse valdkonna kutseõpetaja
- sind, kui oled kogenud kodukokk ja soovid arendada oma oskusi hinnatud peakoka juhendamisel
Koolituse sisu
Koolitus koosneb videoloengust ning praktilisest koolitusest kohapeal õppeköögis.
Koolitaja poolt filmitud meistriklassi videoloengus tutvustatakse eesootavat teemat, räägitakse läbi teooria ning vajalik taustainfo. Tutvustatakse valmistamisele tulevaid toitusid. Õppija saab materjaliga tutvuda omas tempos endale valitud ajal enne koolituse praktilisele osale tulemist.
Praktilisel koolitusel õpid:
- kuidas kasutada tänapäevaseid desserttehnoloogiaid, nagu näiteks šifoonpudeli kasutamine, agar-agariga valmistatud geelid, sorbee ja jäätisepõhjade valmistamine jne
- kuidas kombineerida erinevaid maitseid, kasutuada erinevaid marju ja vürtse
- milliseid elemente kasutada, et desserte kaunilt serveerida ja välja panna
- valmistame valge šokolaadi fondanti vaarikasorbeega
- valmistame tonka oa brüleekreemi astelpajukeedise ja vahukreemiga
- valmistame kuusevõrse pannacottat mandliküpsise ja värskete marjadega
- valmistame kama tiramisut
- valmistame valge šokolaadi ja sarapuupähkli “mille- feuille”, ananassi-mango kompoti ja kookose sorbeega
- valmistame koolitaja signatiuurdesserti “Manna ja Vaht” (manna-vanilje kreem, metsmaasikad, jõhvikajäätis, jõhvikaespuma, peedikrõps)
Koolitaja:
Karl Pajussaar Peakokk
Kõrgelt hinnatud fine dining restorani Polpo endine peakokk. Karl on töötanud 7 aastat kokana, neist 5 aastat juhtivas rollis (sous chef/ chef cuisine) sellistes köökides nagu restoran Hõlm, Mooste Viinavabrik, kohvik Nobel, restoran Atlantis, restoran Dominic. Ta on kaasa löönud mitme restorani avamisel ja sisse töötamisel. Karl Pajussaar on töötanud maailmatasemel kokkade käe all, olles töötanud 1,5 aastat Inglismaal, mille hulka kuulub lühike praktika ühes Simon Rogani restoranis aga ka näiteks Manchesteris (Allotment Bar&Restaurant, Mr. Coopers House&Gardens).
Lisainfo:
Umbes nädal aega enne koolitust jagame teile teoreetilise osa materjalid ja video.
Meistriklassi praktiline osa toimub Tartu Rakendusliku Kolledži B-korpuse õppeköögis 317.
Kohapeal õppeköögis jagatakse osalejad toitude valmistamiseks meeskondadeks, kellel jagatakse kindlad desserdiud, mida valmistada. Kõikide toitude kohta jagatakse osalejatele tehnoloogilised kaartid retseptide üksikasjadega. Chef Karl juhendab õppijaid läbi kõikide etappide, andes jooksvalt kasulikke näpunäiteid ja juhiseid.
Õppeköögis valmistatud toidud serveeritakse meeskondade poolt ettenähtud kellaajaks ning seejärel maitsevad kõik üksteise poolt valmistatud toite.
Koolitusfirma tutvustus
Tartu Rakenduslik Kolledži koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus. Loen koolitusfirma kohta veel...