
Kodukokkajate koolitussari. Isetehtud jõuluvorstid
Meie jõululaual pakutakse traditsiooniliselt verivorste. Ega needki jõulud ilma nendeta jää- on ikka päris uhke panna jõululauale enda valmistatud jõuluvorstid!
Tartu rakendusliku kolledži „kodukokkajate” koolitussari koosneb erinevatest teemadest, mille kestel on kõigil huvilistel võimalus professionaalide käe all toimetada, küsida ja katsetada.
Sihtgrupp:
Koolitusele ootame Sind, kui soovid õppida vorstikeste valmistamist ning kui tahad proovida, kuidas vorstitegu tegelikult käib.
Koolituse sisu
Praktilisel koolitusel õpid:
- valima jõuluvorstile sobivaid lisandeid ja maitseaineid
- valmistama vorstimassi
- vorstikestade täitmist ja pikast vorstisoolest väikeste vorstide tegemist
- valmistama traditsioonilisi verivorste ja suitsupekiga verivorste
Koolitajad:
Kristi Luht
Tartu Kutsehariduskeskuse lihatehnoloogia kompetentsi keskuse juhataja.
Tartu Kutsehariduskeskuse lihatehnoloogia valdkonna kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja. Kristi on õppinud Eesti Põllumajandusülikoolis lihatehnoloogia eriala ja praktiseerinud lihatoodete valmistamise tehnoloogiat Taanis.
Igaüks saab enda valmistatud jõuluvorstid (ca 3 kg) koju kaasa koolituspäevale järgnevatel tööpäevadel kokkulepitud ajal. Soovi korral võib kaasa tuua maitseaineid-lisandeid, mida oma vorstikestele kindlasti lisada soovite. Vorstimassis kasutame verepulbrit.
Koolitusfirma tutvustus
Tartu Rakenduslik Kolledži koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus. Loen koolitusfirma kohta veel...